برنامه نویسی

برنامه نویسی به زبان پایتون و c

۱۱ مطلب در فروردين ۱۴۰۰ ثبت شده است

۲۲
فروردين

کابل ساتا چیست

کابل ساتا یک استاندارد IDE است که برای اولین بار در سال 2001 برای اتصال دستگاه هایی مانند درایو نوری و هارد دیسک به مادربرد منتشر شد. اصطلاح ساتا به طور کلی به انواع کابل ها و اتصالات مربوط به این استاندارد اشاره دارد. این کابل ها برای انتقال داده با نرخ های بالا (از 1.5 تا 6 گیگ در ثانیه) کاربرد دارند.

  • عطیه حق بین
۲۲
فروردين

CPU-Z

 نرم افزاری بسیار کاربردی جهت مشاهده اطلاعات کامل در مورد CPU سیستم شما میباشد. در واقع تخصص نرم‌افزار CPU-Z آن است که یک کالبدشکافی کامل از CPU شما به عمل آورد و گزارشات آن را در کنار جزییات مربوط به کاشه‌ها (حافظه‌ی سرپوشیده)، و برد اصلی یا مادربرد کامپیوترتان به سمع و نظرتان برساند. شما می توانید با استفاده از نرم افزار CPU-Z پی به قطعات استفاده شده در سیستم شما ببرید. اطلاعاتی بسیار مهم در مورد Cpu مانند نام پردازنده نام تجاری تکنولوژی بکار رفته در Cpu شما سرعت و مقدار کش بکار رفته در Cpu و ... را به شما میدهد. در سربرگ Cache در این بخش اطلاعات کش سطح یک و کش سطح دو که اگه شما Cpu دو هسته ای داشته باشد میتوانید کش های استفاده شده در آن را ببینید

 

  • عطیه حق بین
۲۲
فروردين

Backend چیست؟

Backend یا بک اند، به بخشی از یک وب سایت یا نرم افزار می‌گویند که برای کاربران قابل مشاهده نیست. به عبارتی دیگر هسته و مغز یک سایت است که وظیفه کنترل منطق آن را بر عهده دارد. سایت‌های دینامیک به برنامه نویس بک اند نیاز دارند تا منطق سایت را به وسیله زبان‌های برنامه نویسی پیاده‌سازی کنند. کاربران به کدهای نوشته‌شده در بک اند دسترسی ندارند و نمی‌ توانند آن‌ها را مشاهده کنند.

این بخش از سایت مانند قسمتی از کوه یخ است که در زیر سطح آب قرار گرفته است. سمت سرور با بخش سمت کاربر ارتباط مستقیم دارد و به اجزایی که در رابط کاربری طراحی شده‌اند جان می‌بخشد. برنامه نویس بک اند باید اطلاعات را متناسب با اهداف مختلف از پایگاه‌داده دریافت کند و در صورت نیاز پس از پردازش به کاربر نمایش دهد. بنابراین Backend از دو بخش منطق سایت و پایگاه داده تشکیل شده است.

 

  • عطیه حق بین
۲۲
فروردين

Front end چیست؟

فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهده‌ی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران می‌گویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم برای کاربران را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آن‌ها نمایش می‌دهد تا بتوانند به راحتی از بخش‌های مختلف سایت استفاده کنند. در این بخش، فرم‌های ورودی اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به صورت کلی هر چیز دیگری که برای کاربر قابل درک باشد، قرار می‌گیرد.

فرانت اند به دو بخش اصلی طراحی و توسعه رابط کاربری تقسیم می‌شود. در بخش طراحی، طراحان با نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، ادوبی ایکس دی، فیگما و... ظاهر سایت را طراحی می‌کنند. اما بخش توسعه‌ی رابط کاربری مربوط به پیاده سازی ظاهر سایت در قالب کدهای HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است. بخش قابل مشاهده‌ سایت برای کاربران در سمت فرانت را سمت کاربر یا Client Side می‌نامند. بنابراین کدهای نوشته شده در سمت فرانت اند، در مرورگر کاربر پردازش و اجرا می‌شوند. یعنی کاربر به راحتی به این کدها دسترسی مستقیم دارد و می‌تواند آن‌ها را مشاهده کند. فرانت اند با بخش بک اند (Backend) در ارتباط مستقیم است و بر روی تجربه کاربران هنگام استفاده از محصول تاثیر بسیاری می‌گذارد.

 

  • عطیه حق بین
۱۸
فروردين

1- تشخیص نوع عدد:

 

 

 

  • عطیه حق بین
۰۴
فروردين

در مجموعه مطالب «آشنایی با قطعات کامپیوتر» به تشریح بخش های مختلف این ماشین های پیشرفته پرداختیم. در بخش اول، کیس و مادربورد را بررسی کردیم. در قسمت دوم به پاور، رم و حافظه های ذخیره سازی پرداختیم. در این قسمت با پردازنده، درایو های نوری و کارت گرافیک آشنا می شویم.

6. قطعات کامپیوتر: پردازنده

واحد پردازشگر مرکزی یا به اختصار CPU در واقع مغز کامپیوترتان است. این بخش نقشی اساسی در تقریباً هر کاری که با این دستگاه می کنید دارد و از حیث اهمیت در جایگاهی بالاتر از رم و حافظه جانبی قرار می گیرد.

 

آشنایی با قطعات کامپیوتر

  • عطیه حق بین
۰۴
فروردين

بسیاری از افراد تصور می کنند برای درک کاربرد قطعات مختلف کامپیوترها نیاز به تخصص بالایی دارند، اما در واقع این موضوع چندان هم پیچیده نیست. در مطالب «آشنایی با قطعات کامپیوتر» قصد داریم کارکرد هر جزء را تشریح کنیم.

 

قطعات کامپیوتر

در بخش اول مطلب به قطعاتی از جمله کیس و مادربورد پرداختیم. در این قسمت به پاور، رم و حافظه های ذخیره سازی می پردازیم.

  • عطیه حق بین
۰۴
فروردين

چند سالیست که کامپیوتر به یکی از ملزومات زندگی بدل شده. مشاغل، سازمان ها، کسب و کار ها، امور خیریه، سرگرمی و تفریح در سرتاسر جهان همگی به نوعی با کامپیوتر ارتباط دارند. بنابراین درک سازوکار این ماشین پیشرفته و آشنایی با قطعات کامپیوتر خالی از لطف نیست، ضمن اینکه برای سر در آوردن از آن به تخصص بالایی نیاز ندارید. در این مطلب می خواهیم نگاهی به قطعات اصلی تشکیل دهنده کامپیوترها داشته باشیم.

کامپیوتر: درون و برون

 

هرچقدر در علم کامپیوتر تخصص داشته باشید، باز هم چیز تازه ای برای یاد گرفتن پیدا می کنید. کامپیوتر و قطعات داخلش، ماشین های چندبعدی هستند. فناوری و سخت افزار به کار رفته در این ماشین ها دائماً دستخوش تغییر و تحول است ولی همیشه با چند عضو ثابت روبرو هستیم: سی پی یو (CPU)، رَم (RAM)، جی پی یو (GPU)، پاور (PSU)، ذخیره ساز ها (هارد دیسک یا اس اس دی)، کیس و غیره.

ویژگی ها و مشخصات فنی این قطعات نیز همواره تغییر می کنند ولی تفاوتی در کارکرد آنها به وجود نمی آید. در ادامه این قطعات، کاربردهایشان و دلیل اهمیت آنها را مرور می کنیم.

  • عطیه حق بین
۰۴
فروردين

بهترین کتاب های آموزش پایتون برای مبتدیان و برنامه نویسان حرفه ای

کتاب آموزش پایتون، نگاهی به پایتون !

» پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده از اهداف کلی است
که برای توسعه وب، یادگیری ماشین و تجزیه و تحلیل داده های پیچیده استفاده می شود.
پایتون زبان کاملی برای مبتدیان است زیرا یادگیری و درک آن آسان است. با افزایش محبوبیت زبان، فرصت های برنامه نویسی پایتون نیز تقویت می شود.

 

-» اگر می خواهید برنامه نویسی پایتون را یاد بگیرید، کتاب های زیادی در بازار موجود است. کتاب ها این امکان را به شما می دهند که به موقع یاد بگیرید و تمرین کنید، حتی اگر در حال تمرین با کدهای آن باشید. ما لیستی از 10 کتاب برتر پایتون را برای مبتدیان و برنامه نویسان پیشرفته برای شما آورده ایم.

 

-» این کتاب ها به برنامه نویسان در تمام سطوح مهارت، از آماتورها تا جادوگران کد کمک می کنند. این لیست همچنین شامل چند کتاب رایگان پایتون برای مبتدیان است.

 

کتاب آموزش پایتون

  • عطیه حق بین
۰۴
فروردين

در دنیای کنونی، زبان‌های برنامه‌نویسی زیادی وجود دارد که هرکدام برای هدفی خاص طراحی شده‌اند. در بین تمامی آن‌ها، زبان برنامه نویسی پایتون حائز اهمیت زیادی است و کاربردهای بسیار متنوعی دارد.

اما زبان پایتون چیست؟ کجاها استفاده می‌شود؟ آیا یادگیری آن آسان است؟ ما در این مقاله می‌خواهیم تمام جوانب زبان Python را بررسی کنیم.

زبان برنامه نویسی پایتون

  • عطیه حق بین